Çikolata sosu yapımı evde

Evde çikolata sosu nasıl yapılır oktay usta?

Önce süt, su, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra tencereye alın ve pişirmeye başlayın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Süt yoksa çikolata sosu nasıl yapılır?

Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeleri tencerenize alın.
  2. Kaynayana kadar karıştırın. …
  3. Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin.
  4. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın.

Çikolata sos nasıl yapılır hazır?

Hazırlanışı:

  1. 500 ml (2,5 su bardağı) soğuk sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.
  2. El çırpıcısı ile devamlı karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın.
  3. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.

Çikolata sosu ile ne yapılabilir?

Çikolata Sosu İle Yapılan Tatlılar | Yemek Tarifleri

  1. Çikolata Soslu Parfe.
  2. Pastane Usulü Profiterol.
  3. Çikolatalı Muhallebili Pasta.
  4. Çikolata Soslu Muhallebi.
  5. Pişmeyen Rulo Pasta.
  6. Yalancı Profiterol.
  7. Portakallı Haşhaşlı Kek.
  8. Çikolata Soslu Pudingli Mozaik Pasta.

Kakao sosu nasıl yapılır?

  1. 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 1,5 yemek kaşığı kakaoyu, 4 yemek kaşığı toz şekeri ve 1,5 yemek kaşığı unu bir tencereye alın. …
  2. Ocağın altını açın ve hepsi eriyip malzemeler birbiri ile karışana kadar karıştırıp kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra 1 dakika da ocağın altını kısıp bekleyin ve çikolata sosunuz hazır.

29 Jan 2020

Kolay çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Krema ile çikolata sosu nasıl yapılır?

Süt kremasını orta boy sos tenceresine alın. Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtın. Yeteri kadar ısına kremanın altını kapatın ve içine küvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız ganajı bir kaseye alın ve 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.