Zeytinyağlı sade bulgur pilavı

Zeytinyağlı sade bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresine tereyğaı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın.

1 su bardağı bulgura ne kadar su?

Bulgur pilavı pişirirken genelde bulguru bardakla ölçüyoruz. 1 bardak bulgura 1 bardak su doğru bulgur pilavı su ölçüsü olacaktır.

2 kişilik sade bulgur pilavı nasıl yapılır?

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
  2. Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.

3 bardak bulgura kaç bardak su?

Bulgur Pilavı (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 su bardağı kalın bulgur.
  2. 4 buçuk su bardağı sıcak su.
  3. 2 orta boy kuru soğan.
  4. 2 adet biber.
  5. 1 yemek kaşığı salça.
  6. 2 domates.
  7. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  8. 1 çay kaşığı karabiber.

Güzel bir bulgur pilavı nasıl yapılır?

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. …
  2. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. …
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Lapa bulgur pilavı nasıl yapılır?

Tencereye tereyağı ve rende domates konur, 3-5 dakika kavrulur. Sonra tuz ve yıkanmış bulgur ilave edilir. Bir kaç tur çevirdikten sonra su ialve edilir. 10 dakika pişirdikten sonra suluca bırakılır, ocak kapatılır.

Sogansiz bulgur pilavı nasıl yapılır?

Domates Soslu Soğansız Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritip domates sosunu üzerine koyalım.
  2. Salçayı ekleyip istediğiniz baharatları koyup kavuralım.
  3. Sos 1 2 dk piştikten sonra bulguru ilave edelim.
  4. Sarımsakları üzerine rendeleyip kavuralım. 2 3 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyelim.