Yurt dışı çıkış pulu

23.03.2007 tarih ve 26471 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5597 sayılı kanunun 1. maddesine göre "Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurtdışına çıkış yapanlardan çıkış başına 15 YTL harç alınır" hükmü getirilmiştir.

Yurt dışı çıkış harç pulu 2021 ne kadar?

2021 yılında belirlenen yurt dışı çıkış harcı bedeli 50 TL'dir.

Yurt dışı çıkış pulu nasıl alınır?

Havalimanlarında çıkış kapılarındaki satış yerlerinden alabilirsiniz. Vergi daireleri, gümrük saymanlıkları Maliye Bakanlığı'na ait harç büroları da çıkış harcı veren diğer yerler. Bu yerlerden seyahat edeceğiniz güne kadar istediğiniz zaman pulunuzu alabilirsiniz. Verilen dekontlar da pul yerine geçmektedir.

Kimler Yurtdışı çıkış harcı ödemez?

Yurtdışı Çıkış Harcından Muaf Olanlar Kimlerdir?

  • Çıkış tarihi itibariyle yurtdışında oturma izni bulunanlar,
  • 7 yaşını doldurmamış olanlar,
  • KKTC vatandaşları,
  • Yurtdışına kara hava, demiryolu ve deniz yoluyla ticaret yapan araçların mürettebatları.

2022 Yurtdışı çıkış harcı ne kadar?

2022 yılında belirlenen yurtdışı çıkış harcı 50 TL'dir. Muaf olanlar dışında Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olanlar yurtdışına çıkış yaparken bu harcı ödemektedirler.

Yurt dışı çıkış pulu kaç lira?

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan yolculardan çıkış başına 50 TL harç bedeli alınmaktadır. Yurt Dışı Çıkış Harcı Pulu Nereden Alınır? Yurt dışına çıkacak yolcularımız, çıkış harç pullarını terminalimizde bulunan noktalardan hem nakit hem de kredi kartıyla temin edebilirler.

Yurt dışı çıkış harç pulu kaç TL?

2020 için yurtdışı çıkış harç bedeli olan 50 TL, havalimanlarının çıkış kapılarında bulunan satış noktalarından yurt dışına çıkış harç pulu alınmak suretiyle ya da vergi daireleri, gümrük saymanlıkları, Maliye Bakanlığı'na ait harç büroları veya yetkili bankalara makbuz karşılığı ödenebilmektedir.

Yurt dışı harç pulu hangi bankadan alınır?

Yurt dışı çıkış harcı ödemesi için anlaşmalı bankaları şu şekilde sıralayabiliriz: İş Bankası Ziraat Bankası Finansbank.