Türkçe hatim duası dinle

Kuran Hatim duası nasıl yapılır?

Hatim duası, Kur'an-ı Kerim hatim edildikten sonra iki farklı şekilde yapılabilir. Elbette hatim duasında bu farklılıkların önemi yoktur. Gereken Allah rızası için namaz kılıp, ardından hatim duası okuyarak yaparsınız. Gerekse de Kur'an-ı Kerim'İ aktardıktan sonra kıbleye doğrularak hatim duası yaparsınız.

Hatim duası türkçe nasıl okunur?

Hatim duasının Türkçe okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Sadekallâhü'l-'azîm ve belleğa Rasûlühü'l-Kerîm. Ve nahnü 'alâ zâlike mineş-şâhidîn. Rabbenâ âmennâ bimâ enzelte vet-teba'ner-Rasûle fektübnâ meaş-şâhidîn” ya da kısa bir şekilde “Sübhâne Rabbiyel-'aliyyil-â'lel-vehhâb." şeklinde okunmaktadır.

Hatim duasına nasıl başlanır?

Hatim Nâs sûresinin okunmasıyla sona ererse de ardından Fâtiha ile Bakara sûresinin ilk beş âyetinin okunması yeni bir hatme başlangıç sayılmıştır. Hatim tamamlandıktan sonra dua edilir.

Kuranda hatim duası nerede?

Hatim duası Kuran-ı Kerim'in sonunda yer alan 3 sayfalık duadır. Kuran-ı Kerim'in bitirilmesi ve 14 tilavet secdesinin yapılmasının ardından hatim duası okunarak dualar edilir.

Hatim sonrası dua nasıl yapılır?

Hatim Duası Nasıl Yapılır? Hatim duası, Kur'an-ı Kerim hatim edildikten sonra iki farklı şekilde yapılır. Allah rızası için namaz kılıp, hatim duası okuyarak yapabilirsiniz ya da Kur'an-ı Kerim'i aktardıktan sonra kıbleye doğrularak hatim duası yapabilirsiniz. Hatim duasında bu farklılıkların önemi yoktur.

Hatim duası yapılırken hangi dualar okunur?

Hatimden önce üç İhlas suresi okunur ve arkasından tekbir getirilir. … Daha sonra Felak suresi okunup aynı tekbir getirilir. Sonra Nas suresi okunarak tekbir getirilir. En son Fatiha suresi ve Elif lam mim (Bakara'nın ilk sayfası) okunur ve arkasından hatim duası okunarak en sonunda yine Fatiha okunarak bitirilir.

Hatim ettikten sonra hangi dua okunur?

Kur'an-ı Kerim'i hatim ettikten sonra ve duaların kabul olma şartlarını da gerçekleştirdikten sonra, hatim duasına şu cümlelerle başlamak uygun görülür. Sadekallâhü'l-'azîm ve belleğa Rasûlühü'l-Kerîm. Ve nahnü 'alâ zâlike mineş-şâhidîn. Rabbenâ âmennâ bimâ enzelte vet-teba'ner-Rasûle fektübnâ meaş-şâhidîn.