Tüp bebek transfer sonrası yapılması gerekenler

Embriyonun rahme tutunması için ne yapmalı?

İmplantasyon için en iyi diyet, dengeli diyettir. Protein, lif ve sebzeden zengin olmalıdır. Tabii ki alkol, nikotin ve kafeinden uzak durmalısınız. Sıcak banyolar, sıcak yoga ve iç ısınızı artıracak aktivitelerden kaçınmanız gerekir.

Embriyo transfer edildikten sonra ne olur?

Göğüslerde dolgunluk, adet görecek gibi kasıklarda ağrı, pembe- kırmızı, kahverengi damla şeklindeki akıntılar transfer işlemi sonrasında görülebilecek durumlardır. Bu durumlarla karşılaştığınızda korkmanıza ya da endişelenmenize gerek yoktur. Transfer işleminden sonra duş yapmanızda bir sakınca yoktur.

Transferden sonra nasıl yatmalı?

Embriyo transferi sonrası yatış pozisyonu olarak genelde önerilen yatma pozisyonun yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda kafayı çok yukarıda bırakmayacak şekilde 1 gün kadar bu şekilde yatmak uygun olacaktır. Bu şekilde yatarken imce yastıklarla destek yapılabilir. Rahat kıyafetler giymek yatarken uygun olacaktır.

Transferin ilk günü nelere dikkat edilmeli?

– Embriyo transferinden 1-2 gün sonraya kadar uzun araç yolculuğu yapmamakta fayda vardır. – Transferin yapıldığı gün duş alınmamalıdır. – Embriyo transferi sonrasındaki 2-3 gün anne adayının evde sakin bir ortamda dinlenmesi uygun olur. Yatması gerekmez.

Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?

Çinko içerikli besinler hem kadın hem de erkeklerde hormon seviyelerini düzenleyerek bebeğinizi rahme tutunmasına katkı sağlar. Bu nedenle bol bol kepekli tahıllar, yağsız et, balık, fasulye, süt, kabak çekirdeği, ayçiçeği, ceviz, badem, yumurta gibi çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz.

Bebeğin rahime yerleştiğini nasıl anlarız?

Hangi Belirtileri, Nasıl Gösterir? Bebeğin rahime yerleşmesi ile birlikte annede bazı lekelenme ya da kramplar meydana gelebilmektedir. Bu durum yerleşme kanaması ismi ile de anılır. Yumurtanın döllenmesinin ardından en erken 6 en geç 12 gün içerisinde bu tarz lekelenmeler bazı kadınlarda görülebilmektedir.

Transfer sonrası tutunma kaçıncı gün olur?

Anne rahmine transfer edilmesi gerekmektedir. Embriyo transfer sonrasında 6-7. günlerde koruyucu tabakası olan zona pellüsidadan kurtulur ve rahim dokusuna tutunmaya başlar.