Tavuklu mantar yemeği nasıl yapılır

Mantarlı tavuk sote en güzel nasıl yapılır?

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
  2. Ardından 2 adet doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.

Sulu mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?

1 çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. Soğanların üzerine yeşil ve kırmızı biberi doğayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin. Biraz karıştırdıktan sonra tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuklar beyazlaşıp pişmeye yakın olduktan sonra, mantarı ve küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.

Mantarlı tavuk sote hangi tavuktan yapılır?

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  1. 600 gram tavuk pirzola.
  2. 400 gram mantar.
  3. 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası
  5. 3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)
  6. 3-4 adet sarımsak.
  7. Kekik, karabiber, pul biber.
  8. Yarım su bardağı sıcak su.

Jun 24, 2014

Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır tavada?

Orta göz ocakta orta ateşte, tavuk etleri kuşbaşı doğranır yıkanır suyu süzülüp kelik ile beraber sac tavaya alınır. Önce soğanlar (5 dakika) ardından geri kalan sebzeler (5 dakika) tavada daire şeklinde serilir kapağı kapatılıp pişirilir. Domates ve baharatlar eklenir. 15 dakika pişirilir.

Mantarlı soğanlı tavuk sote nasıl yapılır?

Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüslerini küp küp doğrayıp geniş teflon tencerede ağzı kapalı şekilde sulanıp pişiririz.
  2. Suyu çekilince sıvı yağı koyarız.
  3. Ardından küp küp doğradığımız soğanları koyup kavururuz.
  4. Yıkadığımız mantarları küp küp doğrayıp katarız ve tencerenin kapağını kapatırız.

En iyi mantar sote nasıl yapılır?

Mantar sote tarifi Nasıl yapılır?

  1. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.
  2. Mantarları da temizledikten sonra orta büyüklükte doğrayın.
  3. Zeytinyağını tavaya alıp soğanı ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
  4. Sarımsak ve biberi de ekleyip kavurun.
  5. Daha sonra mantarları da ilave edip karıştırın ve orta ateşte kavurun.

Mantarlı kaşarlı tavuk sote nasıl yapılır?

Tavuklara sıvı yağ salça sarımsaklar doğranıp katılır sotelenir biberler doğranır içine atılır. Domates doğranır atılır karıştırılır. En son mantarlar atılır kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra borcama konulur ve üzerine bol kasar serpilir 200 derece fırında 10 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir.