Sezeryan bebek doğumu izle

Sezeryan ameliyatı nasıl yapılır?

Bu işlemde karnınızın alt bölgesine yaklaşık 11-15 cm uzunluğunda bir kesi yapılır. Karın katlarının geçilip karın boşluğuna girilmesi sonrasında, rahimin olduğu bölgeye ikinci bir kesi yapılır. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra saniyeler içinde bebek anne rahminden çıkarılır.

Sezeryan doğumda kaç kat dikiş atılır?

Anestezi doktoru hastanın hazır olduğunu belirtince kadın doğum doktoru ameliyata başlar. Sırayla kanama kontrolü yapılarak 7 kat kesi yapılır. Önce cilt, cilt altı ,fasya,kaslar,dış karın zarı,rahim üstündeki zar ve rahimin kas tabakası sırayla ve dikkatli bir şekilde kesilir.

Sezeryanda Bağırsak dışarı çıkarılır mı?

Anne adayına gerekli durumlarda lavman (bağırsak temizliği) yapılır ve ameliyat kıyafetleri giydirilir. Bağırsaklar tümüyle boşaltıldıktan sonra anne adayı son kez tuvalete gider ve ameliyathaneye alınır. Bazı durumlarda (epidural anestezide mutlaka) idrar sondası takılması gerekebilir.

Sezeryanda sonda ne zaman çıkar?

Bir kere öncelikle eğer lokal anestezi yapılmışsa sonda şart. Genel anestezi yapılmışsa zaten uyandıktan sonra sezaryenden, kendini hissetmeye başlayacağı için idrarını da hissetmeye başlayacak, onlarda zorunlu değil. Ama genelde takılıyor.

Sezeryanla doğum kaç saat sürüyor?

Her doğum anne adayına ve bebeğe bağlı olarak değişebilse de, bir sezaryen doğum ortalama 30-45 dakika sürer. Bu süreye hazırlık aşaması dahildir. Ameliyat öncesi anestezi hazırlıkları, gerekli testler gibi durumlar süresinin uzamasına neden olabilir.

Sezeryanin zararlari nelerdir?

Sezeryanın Riskleri Nelerdir?

  • Sezeryanda karın içi organlara; mesane, üreter, barsak gibi zarar gelme olasılığı vardır.
  • Sezeryan sonrasında damar tıkanıklığı riski daha fazladır.
  • Anne bebek iletişimi ameliyat bittikten ve eğer genel anestezi ile olmuşsa anestezi etkisi geçtikten sonra başlamaktadır.

2 sezaryen arası ne kadar olmalı?

Anne bir kez normal doğum yapmış ve ikinci çocuğunu sezaryenle dünyaya getirmişse, üçüncü çocuğunu da normal yolla doğurma şansı artmaktadır. Sezaryen sonrası normal doğum için gerekli olan aradaki süre ortalama 22,5 yıl olarak belirlenmiştir ve anne adaylarının bu süre zarfında beklemeleri önerilmektedir.