Makale nasil yazilir

Basit bir makale nasıl yazılır?

MAKALE YAZIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Neyi, ne zaman yazacağınız, hangi okumaları yapacağınız vb. durumları dikkate alın. Makale yazarken sade bir dil tercih edin ve 'ben' dili kesinlikle kullanmayın. Kişisel görüş değil, kanıtlanmış bilimsel verilere göre tezinizi savunun. Çelişkiye yer vermemeye çalışın.

Bir makalenin giriş kısmı nasıl yazılır?

MakaleninGiriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız.

Makale nasıl yazılır aşamaları nelerdir?

1) MAKALE YAZMAK İÇİN ÖN HAZIRLIK AŞAMASI

  1. 1.1) Çalışma Konusunu Belirleme.
  2. 1.2) Çalışmanızın Amacını Belirleme.
  3. 1.3) Literatür Taraması Yapma.
  4. 1.4) Kaynakları Derleme.
  5. 1.5) Çalışmanızı Özgünleştirmenin Yolları
  6. 2.1) Makale İçin Gerekli Bölümler ve Biçim Kuralları
  7. 2.2) Makale Yazımı İçin Sık Sorulan Sorular.
  8. 2.3) Tavsiyeler.

Makale yazısı nedir örnek?

Makale, belirli bir konuda, bir görüşü, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılan yazı türüne denir. Gazete, dergi ve internette yayınlanır. Ayrıca herhangi gerçeği açıklığa kavuşturmak, bir konuda görüş ve tezler ortaya koymak ve bir hipotezi savunmak, desteklemek için yazılmış olan yazılara da makale denir.

Bir makale en az kaç sayfa olmalıdır?

Makale biçimi Makale uzunluğu asgari 7 500 kelime, tercihen 70 000 vuruş (boşluklar dâhil) – sayfa başına yaklaşık 3 450 karakter, 20 sayfa – civarında olmalıdır.

Bir araştırma makalesi nasıl yazılır?

Araştırma Makaleleri: Orijinal bir araştırmayı bulgu ve sonuçlarıyla yansıtan yazılardır. Çalışmanın bilime katkısı olmalıdır. Temel ve uygulamalı bilim alanlarında teorik, hesaplamalı ve deneysel özgün bilimsel çalışmalardan oluşur. En fazla 20 sayfa olması önerilir.

Ödev giriş bölümü nasıl yazılır?

Giriş Bölümünüze hipotezinizi, savunduğunuz düşünceyi yazarak başlayabilirsiniz. Giriş bölümüne başlarken konuyu daha en başından dallandırıp budaklandırmayın. Cümleler kısa, net ve basit tutulmalıdır. Bu konuyu neden seçtiğinizi belirtin.