Maddeyi niteleyen özellikler

Maddeyi niteleyen özellikler nelerdir örnekler?

Karşılaştırmalı Örnekler

  • Sağlam: taş ve para.
  • Mat: karton,
  • Esnek: lastik, toka,
  • Pürüzlü: buruşturulmuş kağıt,
  • Pürüzsüz: plastik, cam,
  • Yumuşak: pamuk, yastık, sünger.
  • Suyu çeken : sünger,
  • Suyu çekmeyen : plastik,

Maddeyi niteleyen niteleyen özellikler nelerdir?

Maddenin en küçük yapı birimi atomlardır. Atomlar birleşerek maddeleri meydana getirir. Maddeleri saydam-opak, sert-yumuşak, parlak-mat, esnek-berk, suyu çeken-suyu çekmeyen, suda batan-suda yüzen, pürüzlü-pürüzsüz, renk ve koku gibi özelliklerine göre niteleriz.

Maddeyi niteleyen özellikler nelerdir 4 sınıf?

Bu doğrultuda fiziksel açıdan etkileşim ile beraber maddeyi niteleyen özellikler bulunur.

  • Maddeyi Niteleyen Özellikler Nelerdir?
  • Örnekler Üzerinden Maddeyi Niteleyen Özellikler.
  • Sağlamlık: para ve taş,
  • Mat: Karton,
  • Pürüzlü: Buruşturulmuş olan kağıt,
  • Esnek: Toka ya da lastik,
  • Pürüzsüz: Cam ya da plastik,

Maddenin ölçülebilir özellikleri nelerdir 4 sınıf?

  • Maddenin Ölçülebilir Özellikleri.
  • Kütle: Bütün nesnelerin sahip oldukları madde miktarı kütle olarak bilinir.
  • Not: Maddelerin boyutları aynı olsa bile kütleleri farklı olabilir. …
  • Sıvıların Kütle ölçümü: Sıvının kütlesini ölçebilmek için sıvı bir kaba konur.

3 Sınıf Maddeyi niteleyen özellikler nelerdir?

Maddenin halleri duyu organlarıyla ayırt edilmektedir.

  • Sınıf Fen Bilimleri Maddeyi Niteleyen Özellikler Konu Anlatımı
  • Sertlik- Yumuşaklık.
  • Esneklik.
  • Kırılganlık.
  • Pürüzlülük Ve Pürüzsüzlük.
  • Renk.
  • Koku.
  • Tat.

Jan 6, 2021

Kırılgan madde nasıl olur örnek vererek açıklayınız?

Katı maddelerin birçoğu kırılgan maddelerdir. … Örneğin, cam bardak ile demir bardak benzer katı maddelerdir. Ancak, cam bardak demir bardağa göre daha kolay kırılabilir. Demir bardak ise görünüş ve yapı olarak oldukça serttir ama alacağı sert bir darbe ile zarar görebilir.

Maddeyi niteleyen özellikler nelerdir 3 sınıf?

Maddelerin özelliklerini duyu organlarımızla ayırt edebiliriz. Örneğin; limonun rengini gözümüzle, kokusunu burnumuzla, tadını dilimizle, yumuşaklığını derimizle algılarız. Beş duyu organımızla algılayabildiğimiz bu özellikler maddeyi nitelendiren özellikler olarak tanımlanmaktadır.