Maarif müfettişi alımı

Müfettişlik sınavı 2022 ne zaman?

Sağlık Bakanlığı müfettiş alımı ilanında "T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 30 Ocak 2022-18 Şubat 2022 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak giriş (sözlü) sınavı ile 40 (Kırk) adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. " denildi.

Eğitim Müfettişi Nasıl Olunur?

Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Milli Eğitim müfettişleri ne kadar maaş alıyor?

Aynı işi yapan Müfettişler farklı özlük ve parasal haklardan yararlanmak durumunda kalacaktır. Şuan itibariyle İl Eğitim Denetmenliğinden gelen Maarif Müfettişi ortalama 3800 TL maaş alırken Milli Eğitim Denetçiliğinden gelen Maarif Müfettişi ortalama 6000 TL maaş almaktadır.

Müfettiş nasıl olunur?

Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

  1. Sosyal bilimlere ilgi duymak ve bu alanlarda başarılı olmak.
  2. Sayısal ve sözel alanlarda yetenekli olmak.
  3. Analitik düşünce sahibi olmak.
  4. Derinlemesine araştırma ve inceleme yapabiliyor olmak.
  5. Dürüst, objektif, kararlı ve cesur olmak.
  6. Her çeşit iklim koşulunda görev yapabilecek olmak.

Maarif müfettişi ne demek?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini denetlemeden sorumlu olan maarif müfettişleri, aynı zamanda bu kurumlarda valilikler veya Milli Eğitim Bakanlığı adına, inceleme ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirmektedirler.

Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların evvela Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavında kurumca duyurulacak Puan türlerinden yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir.

Mülkiye Müfettişi Nasıl Olunur?

Kaymakamlık sıfatını kazandıktan sonra Bakanlığın merkez birimleri ve/veya Taşra Kuruluşlarında fiilen en az 6 yıl çalışmış (askerlik hizmeti hariç), 6. sınıf ilçe hizmetini bitirmiş, yarışma sınavının (mülakat) açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 44 yaşından gün almamış (01.01.1978 ve daha sonraki tarihte …