Literatür taraması nasıl yapılır

Literatür taraması nasıl yazılır?

Literatür Taraması Nasıl Yazılır?

  1. Okurken notlar alın. Önce makaleleri okuyup daha sonra da incelemeyi yazmaya başlarsanız birçok önemli noktayı kaçırabilirsiniz. …
  2. Tutarlı ve anlaşılır olun. …
  3. Mantıksal bir yapı oluşturun. …
  4. Geri bildirimlerden yararlanın.

27-Apr-2021

Araştırmada literatür taraması nedir nasıl yapılır?

Literatür tarama, mevcut olan kaynaklar içerisinde belirlenmiş bir konu üzerinde yapılan detaylı araştırma sonucu o konuya ait verilerin sistemli biçimde toplanması sürecidir. Belirlenen herhangi bir konunun hazırlanabilmesi için konu ile ilgili kaynakların tespit edilerek uygun ve hazır hale getirilmesi gerekir.

Literatür örneği nedir?

Literatür, herhangi bir bilim dalında yazılmış eserlerin tamamını ifade eder. … Örneğin, Fransız literatürü denildiğinde Fransız edebiyatına ait tüm eserler, ortopedi literatürü denildiğinde tıp ilminin ortopedi dalına ilişkin kaynak eserleri kastedilir.

Literatür taraması ne için yapılır?

Literatür taraması, konunun anlaşılmasını sağlar ve araştırmaya yön verecek soruların uygunluğunu ve gerçek kesitini ortaya çıkarır. Literatür taramasıyla, konuya ilişkin kaynaklar/dokümanlar tespit edilir ve toplanır. Literatür taramasına bibliyografik mahiyetteki eserlerden başlanmalıdır.

Literatür bilgisi nasıl yazılır?

LİTERATÜR NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, literatür şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "litaratür, litaretür" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'literatür'dür.

Literatür taramasında Kaynakça yazılır mı?

Literatür taramasının tam olarak amacı da budur. Ne kadar geniş ya da derinlemesine bir araştırma yaparsanız, tez sorunuz için o kadar fazla cevap bulursunuz. Bunları not alarak tez yazım kurallarına uygun şekilde tezinizde atıf yaparak kaynakçaya eklemeniz gerekecektir.

Literatür bilgisi ne demek?

Literatür, mevcut olan kaynaklar arasından belirli bir konunun detaylı biçimde araştırılması ve o konuya ait verilerin sistemli biçimde toplanması sürecidir. Literatür taraması, araştırma probleminin seçilerek anlaşılmasına ve araştırmanın tarihsel bir perspektife oturtulmasına yardımcı olur.