Kütüphane kitap uzatma

Halk kütüphane Kitap Süresi Uzatma nasıl yapılıyor?

Kütüphaneden ödünç aldığınız kitapların süresini İnternet üzerinden uzatabilirsiniz….Bilgisayar veya Mobil Cihaz üzerinden:

  1. Kütüphane Hesabım seçeneği ile giriş yapınız.
  2. Üzerimdekiler seçeneğine tıklayınız.
  3. Süre uzatma için kilit resmine tıklayınız.

Kütüphaneler paralı mı?

Kütüphanelerde üyelik işlemleri ücretsizdir.

Kütüphaneden kitap almak için ne gerekiyor?

Kütüphaneden ödünç materyal almak isteyen Bakanlık personeli öncelikle kütüphane üyelik işlemlerini tamamlamalıdır. Üyelik işlemlerini tamamlayan Bakanlık personeli sadece kendi kurum kimlik kartları ile ödünç yayın alabilir. Başka bir kullanıcı aracılığı ile diğer kullanıcıya ödünç yayın verilmez.

Kütüphanede bir kitap nasıl aranır?

Aradım kitabı kütüphanede nasıl bulabilirim? yardımı ile kitabın yer ve demirbaş numarası alıyorsunuz, rafların üzerinde yer alan numaraları takip ederek kitaplıkta buluyorsunuz. Kütüphane girişinde ve katlarda raflar üzerinde numaralar sizi yönlendiriyor.

Koha giriş nasıl yapılır?

Sisteme giriş yapmak için http://koha.ekutuphane.gov.tr:8080/ ilgili adrese gitmeniz gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra görselde ki bir arayüzle karşılacaksınız. Dolaşım modülünü inceleyelim. Dolaşım modülü aracılıyla kitap ödünç verebilir, kitap iade alabilir ve görselde gördüğünüz işlemleri yapabilirsiniz.

Kütüphane borcu ödenmezse ne olur?

Öğrenciler tarafından ödünç alınan kütüphane materyalleri zamanında iade edilmedikleri takdirde günlük ve saatlik para cezası alınır. Ders kitapların gecikmesi durumunda saatlik 0,50 TL dir.

Kütüphanelerde yaş sınırı var mı?

Kütüphaneye girişlerde yaş kuralına da çok dikkat ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler de serbest oldukları zaman kütüphaneye alınıyor.