Kuyruk sokumu tedavisinde en iyi doktor

Kuyruk sokumu kemiği tedavisi için hangi doktora gidilir?

Kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların ortopedi bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Doktorunuz tarafından gereken inceleme ve tetkikler sonrasında uygun tedavi yöntemi sağlanacaktır. Kuyruk sokumu ile ilgili ağrı ve batmalar yaşanması durumunda ortopedi bölümüne başvurulmalıdır.

Kuyruk sokumunda kitle nedir?

Kuyruk sokumu kemiğinin hemen üstündedir. Pelvisi oluşturan en önemli kemiklerden biridir. Sakrum tümörleri, farklı anatomik yerleşimleri ve içerdiği sinir kökleri nedeniyle, pelvis organları ve büyük damarlarla ilişkileri nedeniyle ve de tedavilerindeki incelikler nedeniyle özel tümörlerdir.

Kuyruk sokumu nasıl tedavi edilir?

Ağrılı bölgeye el ile yapılan uygulamalar ve masajlar ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Rahatsızlığın durumuna göre buzla kompres yapmak ya da sıcak su torbası uygulamak ağrınızı hafifletebilir. Kuyruk sokumu ağrısı için minder kullanmak rahat etmenizi sağlayabilir.

Kırılan kuyruk sokumu nasıl düzeltilir?

Bu kırık, her durumda oturma pozisyonunu engelleyen keskin bir ağrıya neden olur. İyileşme için genellikle dinlenmek ve ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaçlar almak yeterlidir. Çok ağrılı bir kırık, şamandıra veya içi boş minder gibi uygun bir minder üzerine oturulması tavsiye edilir.

Kemikle ilgili hastalıklara hangi bölüm bakar?

Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.

Pöçük düşmesi belirtileri nelerdir?

Yaygın olarak görülen belirtiler ise şu şekildedir:

  • Kuyruk sokumu bölgesine temas edildiğinde hissedilen acı ve ağrı hissi.
  • Darbe ve düşme durumlarında bölgede gözle görülen doku zedelenmesi ya da yaralar.
  • Dışkılama sırasında oluşan ağrı
  • Kadınlar için cinsel ilişki sırasında kuyruk sokumu bölgesinde ağrı ve acı hissi.

Kuyruk sokumunda kitle neden olur?

Kıl dönmesi, kuyruk sokumu bölgesinde biriken kılların, derinin altına geçmek suretiyle o bölgede birikerek, cilt altında kıl yumağı oluşturmasıdır. Bu kıl yumağı zaman içerisinde bir keseyle kaplanır ve sonucunda da kuyruk sokumunda şişlik meydana getirir.