Kum midyesi tarifi

Kum midyesi nasıl temizlenir?

Midyeleri kabuklarını fırçalayarak bol suyla iyice yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla uçlarından kabuklarını açın. Tüylü kısımlarını elinizle ayıklayıp midyeleri soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Burada kısa süre beklettikten sonra iyice durulayıp temiz bir kaba alın.

Kum midyesi nerede kullanılır?

Akivades ya da halk arasında bilinen ismiyle kum midyesi, Yunanistan, İtalya ve Fransa mutfağının en çok tercih edilen soslarının arasında yer alıyor.

Kum midyesi ne ise yarar?

İtalya'nın yanı sıra İspanya ve Yunanistan'ın mutfaklarını da Karadeniz'den çıkarılan 'cik cik'ler süslüyor. Çiğ tüketimi olmayan ürün, genellikle makarna ve salata sosu olarak kullanılıyor."

Akivades nasil yapilir?

Akivadesleri güzelce temizlenmesi için suda bekletin, soğanı, biberi ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tendereye alıp zeytinyağı ile biraz renk alana kadar çevirin, üzerine limonun suyunu ekleyin. Akivadesleri ve baharatları da tencereye alıp bir miktar su ekleyin ve midyelerin açılması için kapağını güzelce kapatın.

Midyenin neresi yenmez?

Midyeler ağır metal biriktirebilen bir canlı türüdür. Bu nedenle sık tüketimde vücuda zararları olabilir. Midye tüketimi için kabukların ve solungaçların ayrılması önerilmektedir.

Midye sakalı nasıl temizlenir?

Alınan ya da toplanan midyenin kapalı olması da tazeliği açısından önemlidir. Kabuğun dış kısmında sakal gibi bir ip vardır bu sakallı kısmı çekin ve temizleyin. Tüm midyeleri bolca suyun içinde yıkayın ve kabukta oluşan kum gibi maddeleri atın. Sakalı çıkardığınız yerden bıçak sokun ve ikiye ayırın.

Kum midyesi nerede yenir?

Ülkemizde kum midyesi avcılığı Kuzey Ege'de, Çanakkale Ayvacık civarlarında yapılır. Oldukça lezzetli olan bu midye tüm ülkemizde yeni yeni bilinmeye başlamıştır. Ülkemiz denizlerinden çıkarılan kum midyeleri işlendikten sonra Avrupa'ya ihraç edilmektedir.