Kreatinin yüksekliği tedavisi

Kreatinin değerini düşürmek için ne yapmalı?

Bol su içmek kan kreatinin düzeyini hafif düşürebilir ama bu düşüş böbrekler daha iyi çalıştığı için değil çok idrara çıkmanın sonucudur. Bazı ilaçlar böbreğin süzme fonksiyonunu etkilemeden kreatinin düzeyini yükseltebilirler. Görüldüğü üzere kan kreatinin düzeyini etkileyen birçok faktör vardır.

Böbrek değerleri yüksek olursa ne olur?

Kanda kreatinin yüksekliği genelde böbrekte bir sorun olduğu anlamına gelir. Hem akut hem de kronik böbrek yetmezliklerinde yükselir. Bu testin seviyesi ne kadar yüksekse böbrek fonksiyonları o kadar bozulmuştur. Bu testin 4 mg/dL seviyesinin üzerinde olması böbrek fonksiyonlarında ciddi bozukluk olduğunu gösterir.

Kreatin yüksekliği hangi hastalığın belirtisidir?

Böbrekler tarafından filtrelenir ve idrarla atılır. Kreatinin seviyeleri, kişinin sahip olduğu kas miktarının ve böbrek fonksiyonlarının göstergesidir. Kandaki veya idrardaki yüksek seviyeler böbreklerin doğru çalışmadığını gösterir.

Kreatin değeri kaç olursa böbrek yetmezliği olur?

15 veya daha düşük bir seviyede bulunan GFR ise böbrek yetmezliği olarak tanımlanır. Kreatinin diyaliz sınırı 0.1-0.15 ml/dakika/kg düzeyi (70 kg bir hastada 7-11 ml/dakika) olarak kabul edilir.

Kreatin vücuttan nasıl atılır?

Kanda bulunan kreatinin gibi pek çok organik atık kandan ayrıştırılır ve mümkün olan en az miktarda su ile birlikte idrar olarak vücut dışına atılır. Kişinin cinsiyetine, yaşına ve özellikle kas kütlesine göre farklılık gösteren kreatinin üretimi sürekli olduğundan vücutta her zaman bir miktar kreatinin bulunur.

Kreatinin yüksekliği nasıl düşürülür bitkisel?

Dehidrasyon yani vücudun susuz kalması kreatinin seviyesini yükselteceğinden günde 8-10 su bardağı su içmeye dikkat edin. Papatya, ısırgan otu, karahindiba kökü, tarçın gibi bitkiler kreatinin seviyesini düşürmekte etkili olduklarından, doktorunuza danışıp günde birkaç bardak bu bitki çaylarından tüketebilirsiniz.

Böbrek değerleri neden yüksek çıkar?

Kreatinin yüksekliği, başta böbrek hastalıkları olmak üzere pek çok farklı rahatsızlıktan dolayı ortaya çıkabilir. Ciddi böbrek hasarlanmaları, kronik böbrek hastalıkları, şok, kanın doğru bir şekilde süzülmesine ve vücut için atık olan maddelerin idrar yoluyla vücut dışına atılmasına engel olur.