Kireçte patlıcan reçeli nasıl yapılır

Sönmüş kireçle reçel yapılır mi?

Kireçli su, 2-3 litre suya 100 gr kadar sönmemiş kireç karıştırılarak elde ediliyor. Suyun durulması için 7-8 saat gerekir. Bundan sonra su dikkatle tortusundan ayrılıyor ve kabaklar bu suya atılarak 2-3 saat veya bir gece bekletiliyor. … Örneğin kabak reçeli için kabak dilimleri 1 gün bekletilirmiş.

Patlıcan reçeli ne kadar kaynatılır?

Patlıcan reçelini kısık ateş üzerinde yaklaşık 25-30 dakika kadar kaynatın. Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadarını bir tabağa koyup, buzdolabına koyun. 2-3 dk bekletin. Çıkardığınızda parmağınız ile dokunduğunuzda koyu bir kıvama ulaşmış ise reçel olmuş demektir.

Karbonatlı patlıcan reçeli nasıl yapılır?

1- Minik patlıcanları alalım ve yıkadıktan sonra sap kısmını koparmadan güzelce soyalım. 2- Derin bir karıştırma kabına suyunu üzerine karbonatı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Patlıcanları içerisine alıp üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Üzerini bir tabak ile baskı yapalım.

Patlıcan reçeline ne kadar şeker konur?

Patlıcan Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  1. Yarım kilo minik patlıcan.
  2. 4 su bardağı şeker.
  3. 4 su bardağı su.
  4. 1 kaşık limon tuzu.

Dec 7, 2013

Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Sönmemiş kireci derin bir kaba koyalım üzerine 4 litre suyu bir kaba koyup bekletelim. Kirecin üzerine çıkan duru suyu bir kaba alalım. … Şurubu için şekeri ve suyu kaynatalım ve ılıtalım. kabakların çıtır olması için şerbetin ılık olması gerekir.

Toz kireç sönmüş kireç midir?

Kireç, doğada kireçtaşı veya kalker (CaCO3) olarak bulunan kayaçların belli ebatlara indirgendikten sonra fırınlarda yakılmasıyla elde edilir. Elde edilen sönmemiş kireç, higroskopik özelliklere sahiptir ve suyla reaksiyona sokularak toz halindeki sönmüş kirece dönüştürülür.

Reçelin faydaları nelerdir?

Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. Mide ağrısını giderir.Grip ve öksürüğü keser. Cilt hastalıklarını iyileştirir.Egzama ve çeşitli kaşıntıları giderir.Mide şişmelerini önler.İştah açar.