Işten çıkarıldım imza atmadım

Ödenmemiş alacakların ödendiğine dair ve gerçeğe aykırı kayıtlar bulunan ibranameler kesinlikle imzalanmamalıdır. Buna rağmen işverenin ibraname imzalamaya zorlaması halinde dahi hiç kimsenin zorla imza alma yetkisi ve hakkı olmadığından iş yerinden hiçbir belgeye imza atmadan ayrılmak en makul yol olacaktır.Nov 30, 2021

İşten çıkarılan işçi imza atar mı?

İş kanununa göre bir işveren işçisini işten çıkardığında bunu geçerli bir nedene dayandırmak zorundadır. Eğer geçerli bir sebep yoksa tazminat ve diğer sosyal haklarını ödemek zorundadır. … İşçi tazminatını ve diğer alacağını almadan bu kâğıda kesinlikle imza atmamalıdır.

Haksız yere işten çıkarılan işçi ne yapmalı?

Haksız yere işten çıkarılan işçi işe iade davası açabileceği gibi işe iade tazminatı da talep edebilmektedir. Burada haksız nedenle kastettiğimiz iş akdinin hukuki açıdan geçerli hiçbir nedene dayanmaksızın feshedilmesidir.

İşçi ibraname imzalamak zorunda mı?

İbranameyi İmzalamak Zorunlu Mudur? İşçiler ibraname imzalamak zorunda değillerdir. İşçileri böyle bir metni imzalamaya fiziki olarak zorlamak işveren bakımından cezai sorumluluk dahi doğurmaktadır. İbraname geçerliliği bu durumda söz konusu olmaz.

İşten çıkarken hangi belgeler imzalanır?

İşçinin işten ayrılırken işveren tarafından kendisine imzalaması adına ibraz edilen evrakların bir kısmı; işçinin kullanımına verilen malzemelerin geri alınmasına ilişkin tutanaklar gibi rutin ayrılış belgeleri olsa da, bir kısmı işçinin iş akdinin ne şekilde sonlandığına ve işçilik alacaklarına ilişkin belirleyici …

İşçi istediği zaman işi bırakabilir mi?

Buna göre, haklı bir sebebi bulunmaksızın işten ayrılmak isteyen işçi, işyerinde 6 aydan az süre çalışmış ise iki hafta önce, 6 aydan 1.5 yıla kadar çalışmışsa 4 hafta önce, 1.5 yıldan ile 3 yıla kadar süren çalışmada 6 hafta önce, 3 yıl ve üzeri çalışmada 8 hafta önce işten ayrılacağını işverene bildirmek zorundadır.

Ihtardan kaç gün sonra işten çıkarılır?

İhtarname : İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 işgünü işine devam etmemesi halinde son devamsızlık gününden itibaren 6 iş günü içerisinde önce işe başlaması veya geçerli mazeretini bildirmesi işçiye için ihtarname gönderilir.

Haksız yere işten çıkarılma nereye şikayet edilir?

ALO 170 numaralı hattın aranması. ALO 170 hattı 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır.