Isırgan otu çorbası artvin

Isırgan otu çorbası nasıl yapılır?

Isırgan Otu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ellerinize eldiven geçirerek ısırgan yapraklarını ayıklayın. …
  2. Isırganlar yumuşayınca (özellikle sapları) haşlama suyundan 1 bardak ayırıp suyunu süzün. …
  3. Süzdüğünüz yaprakları daha sonra tencereye alın ve suyu da ekleyerek blenderdan geçirin.

Karadeniz usulü ısırgan nasıl pişirilir?

Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  1. Isırganı iyice yıkayın.
  2. Kaynar suda haşlayıp süzün.
  3. Sonra tel süzgeçten elle ezerek geçirin.
  4. Ezme işlemini mutfak robotu veya blender kullanarak da yapabilirsiniz.
  5. Ezilen ısırganı tencereye alarak pişirin.
  6. Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edebilirsiniz.

Kurutulmuş ısırgan otundan çorba nasıl yapılır?

Çorba tenceremizi biraz ısıtıp yağ ile soğanı kavurun. Rengi dönünce içine arpa ununu ekleyip kavuralım. Daha sonra et suyu, ezilmiş sarımsakları, baharatları, tuzu ve kuru ısırgan otunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra sütümüzü de ekleyip tat kontrolünü yapıp blendırdan geçirelim.

Sütlü ısırgan Çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın suyunu soğuktan ekleyip ununuzu pürüzsüzleşinceye değil çırparak açtırın. Ununuzun topaklanmaya kanaat getirdiğinizde, suyunun kaynamaya yakın bir zamanında ısırganlarınızı çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbaya sütü ekleyin. Bu aşamada çorbanızın kıvamını gözden geçirin.

Isırgan otu tarifleri nasıl yapılır?

Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını suda haşlayın. Isırganları süzün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın. Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ısırganları, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Isırgan otu çiğ yenir mi?

ISIRGAN OTU NASIL TÜKETİLMELİ? Isırgan otu kaynatıldığında ya da pişirildiğinde diğer birçok bitkinin aksine sahip olduğu vitamin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle taze ısırgandan yapılan börekler, çorbalar, ısırgan yemeği de oldukça yararlıdır. Ayrıca taze veya kuru ısırganı çay olarakta tüketebilirsiniz.

Isırgan otu nasıl pişirilir?

Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını suda haşlayın. Isırganları süzün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın. Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ısırganları, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.