Felsefe sözlük anlamı

Felsefe nedir kısa ve öz?

Felsefe, bilginin temelinde bulunan bir takım gerçeklere ve insan davranışını yöneten ilkelere ulaşma çabasıdır. Felsefe aslen bir düşünme etkinliğidir. İnsanların ve yaşamın anlamı üzerine düşünmeyi sağlar. Bu düşünme etkinliğinin sonucunda ortaya çıkan ürüne felsefi bilgi denir.

Felsefe ne demektir tek cumle ile?

Felsefe, insan yaşamını ve dünyayı, insan aklıyla açıklamaya çalışan bir düşünsel etkinliktir. … Kelimenin Yunanca aslı “philosophia” dır. “Philia” yani sevgi ve “Sophia” yani bilgelik ya da bilgi anlamına gelen iki kelimeden türemiştir. Dolayısıyla felsefenin tanımı kısaca bilgi veya bilgelik sevgisi olarak yapılabilir.

Felsefe sözcüğünün dayandığı philosophia anlamı nedir?

Felsefe Yunanca Philo ve Sophia kelimelerinin bir birleşimi olarak “Bilgelik Sevgisi” şeklinde tanımlanmaktadır. … (Bilgeliğin Anlamı).

Felsefenin kelime anlamı nedir?

Felsefenin Anlamı Felsefenin konusu genel olarak varlık; evren ve insanın eylemlerini, yaşamını etkileyen her şeydir. O, bu konularla ilgili akla dayanan açıklamalar getirir. Felsefe Yunanca philosophia sözcüğünden gelmektedir. Kelime olarak Bilgelik Sevgisi demektir.

Felsefe ne demektir açıklayınız?

Felsefe; varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili genel ve temel sorunlarla ilgili yapılan çalışmalardır. Felsefe "düşünce etkinliği" olarak da bilinir. Filozof sözcüğü philos (sevgi) ve sophia (bilgelik) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.

Felsefe nedir ve ne değildir?

Felsefe, dünya görüşlerinin genel bir toplamıdır; fakat bu tanım felsefeyi diğer sosyal bilinçlerden ayırt edici özellik olarak ortaya konulamaz. … Felsefe terimi köken olarak “sofya, aşkına” gelmektedir. Akademilerde öğretilen genel malumat anlamı ise “bilgelik aşkına” olarak tercüme edilir.

Felsefe ne sevgisidir?

Felsefe (Yunanca: φιλοσοφία, philosophia, "bilgelik sevgisi" veya "hikmet arayışı"); varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili özsel sorunlara ilişkin yapılan çalışmalardır.