Ekşi maya köy ekmeği

Köy ekmeği ekşi maya nasıl yapılır?

Ekmeklik un, tam buğday unu, sarı un, ekşi maya ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Mikserin hamur yoğurma aparatı ile 5-6 dakika yoğurun. Un ve su tamamen karışıp hamur toparlandığında, hamuru 30-60 dakika dinlendirin. Son olarak kaya tuzunu suyla eritip ilave edin.

Toz ekşi maya ile ekmek nasıl yapılır?

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Ev yapımı ekşi maya ile ekmek nasıl yapılır?

Un, su, tuz ve ekşi maya….Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba suyu aktarın. …
  2. Unu, tuzu iki kez elekten geçirin ve ortasını açarak ekşi mayalı karışımı ekleyin.
  3. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. …
  4. Yarım saatin sonunda ilk katlama işleminizi yapın.

Ekşi maya ile hamur nasıl yapılır?

Malzemelerimiz hazır olduğuna göre ekşi maya hazırlama işlemine başlayabiliriz: Bir avuç kabuklu üzümü küçük küçük doğrayıp cam kavanozun içine atın. 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu kavanoza ekleyin. Kuru ve temiz bir bezle kavanozu sararak sıcak bir ortamda 1 gün bekletin.

Organik ekşi maya nasıl yapılır?

Temiz bir kabın içine 1 su bardağı organik tam buğday ununu dökelim. kontrollü bir şekilde yavaşça suyu ekleyelim. Elimize yapışan yarı cıvık bir hamur olunca mandalina şeklinde yuvarlayıp temiz bir kavanoza koyup kapağını kapatalım. Ilık bir ortamda kıpırdatmadan tam 3 gün bekletelim.

Ekşi yoğurtla ekşi maya nasıl yapılır?

Ekşi maya için önce; Yoğurt ve Unu derin bir kasede tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırıp pütürsüz hale getirelim.Sakın metal kaşık kullanmayın! Cam kavanoza koyup üzerine temiz bir bez ile kapatıp lastik geçirelim. Oda ısısında güneş ışığı görmeyen bir yerde bekletelim. Ara sıra karıştıralım.

Ne kadar una ne kadar ekşi maya?

Ekşi mayayı en ekonomik şekilde, en az unla üretebilmeniz için 1 çorba kaşığı un ve suyla başlatıyorum. Daha bol miktarda un ve suyla da başlatabilirsiniz ancak her gün hamurun kendi ağırlığı kadar un-su karışımı ekleyeceğinizden çok fazla un harcanmış olur. Bir ekmek için 1 çorba kaşığı ekşi maya kullanıyoruz.