Domates bakımı ve sulanması

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.

Domates ne kadar sürede sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Domates hangi gübreyi sever?

Domates hangi gübreyi sever yerine hangi besin maddelerine ne kadar ihtiyaç duyduğuna odaklanmalıyız. Domates bitkileri için azot, fosfor ve potasyum gibi makro besinlerin yanı sıra magnezyum, kalsiyum, bor ve çinko gibi temel mikro besinlere ihtiyaç duyar.

Domates biber kaç günde bir sulanır?

Domatesin sulanması iklim koşullarına bağlıdır. Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Domatesin sulaması nasıl yapılır?

Domates fideleri saksılardaki yerini aldıktan sonra toprak hep nemli kalacak şekilde domates sulama sıklığı işlemine devam edilmelidir. Domates aynı zamanlarda sulanmaya seven bir bitki olduğu için belirlenen bir zamanda sürekli aynı şekilde sulanmalıdır.

Domatese ilaç ne zaman atılır?

İlaçlamanın ilk belirtilerin görüldüğü zaman veya çiçeklenme döneminin başında 10 gün arayla yapılması gerekiyor.

Domates salatalık kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Domatese hangi gübre ne zaman verilir?

İlk parti ekim veya dikimle beraber, ikinci ve üçüncü partiler ise sebze türüne ve gelişme durumuna göre sonraki dönemlerde verilir. Fosforlu gübreler bir seferde son toprak işlemesinde pulluk altına, potaslı gübreler ise; ekim veya dikimle birlikte bir seferde veya iki seferde verilmelidir.