Böceklerin sevmediği kokular

Böcekler hangi kokudan kaçar?

Lavanta – lavanta yağı, lavanta kesecikleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır. Nane ve adaçayı – Hamam böceklerinin sevmedikleri kokular arasında bu bitkiler yer alıyor. Uçucu yağları evinizde kullanarak haşereleri uzaklaştırabilirsiniz. Uzaklaştırıcı bir diğer bitki ise melekotudur.

Evde böcek olmaması için ne yapmalı?

Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bahçeye böcek gelmemesi için ne yapmalı?

Böcekleri başınızdan savmak için ağaç diplerine ve yerlere domates yaprakları dökmek. Böceklerle mücadelede başka bir yöntem de bitkinin yapraklarını doğal bir deterjan çözeltisi yardımı ile yıkamak.

Hangi renge böcek gelmez?

Ayrıca mavi rengin böcekleri,sinekleri özellikle sivrisinekleri uzak tutma etkisi varmış.Hayvanların renkleri algılamalarıyla ilgili bu bilimsel bilgiler yüzyıllar önce halk tarafından tecrübelerle ne güzel de belirlenip kullanılmış.Mesela anadolu2da kapılara, pencerelere zufa otu demetleri asarlar çünkü zufa ötü …

Hamam böceği gelmemesi için ne yapılır?

Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.

En etkili böcek ilacı hangisi?

Chrysamed – İnsektisit Genel Böcek İlacı Tavsiye edeceğim en favori böcek ilaçları ise İnsektisit genel böcek ilacı. Sivrisinek, karasinek, kene, akrep kısacası aklınıza gelen tüm böcek ve haşerelerde etili harika bir ilaç. Hem öldürme hem uzaklaştırma özelliğine sahip ve 3 aya kadar etkili.

Evde böcek varsa ne yapmalıyım?

Limon yağı, portakal yağı, nane esansını evinizde böceklerin bulunduğu bölgelere damlatabilirsiniz. Sedir yağını su ile karıştırıp etrafa püskürtebilirsiniz. 7.Mutfaktaki çöp kovanızı günlük olarak boşaltmalı ve içinin hava almasını sağlamanız gerekir.