Burun damar çatlaması

Burun kanamasına yol açan en sık etken direk buruna travmadır. Travma sonucunda burun veya nazal septumun kırılıp kırılmadığına bakılmaksızın kanama meydana gelebilir. Diğer önemli nedenler yüz travması, burunda yabancı cisim, burun veya sinüs enfeksiyonları ve kuru havanın uzun süre solunması şeklinde sıralanabilir.Jun 22, 2020

Burun damarları neden çatlar?

Hipertansiyona bağlı burun kanamalarında kanama öncesinde sıklıkla baş ağrısı, ensede zonklama hissi görülür. Vücut damar çeperindeki yüksek basıncı tolere edemezse beyin damarlarındaki basıncı düşürmek için burundaki kılcal damarlar çatlar. Bu durum vücudun geçici olarak ürettiği bir çözümdür.

Burun damarı çatlaması nedir?

Burun ameliyatlarından sonra burunda kılcal damar çatlaması olabilir. Yüzdeki kılcal damar çatlamaları, kılcal damarların genişlemesi sonucu oluşur. Bu sebeple kılcal damar genişlemelerini yok etmek tedaviyi sağlar. Yüzdeki kılcal damar çatlaması tedavisi yapılmazsa kılcal damar genişlemeleri kendiliğinden geçmez.

Burunda damar çatlağı nasıl yakılır?

-Damarın Yakılması: Hafif derecedeki sık tekrarlayan kanamalar için kullanılır. Burun bölmesinin ön kısmındaki damar ağına gümüş nitrat içeren kimyasal maddeler uygulanıp doku yakılarak kanamanın önlenilmesine çalışılır. Bununla kontrol edilemezse elektrokoter, radyofrekans ya da laser ile yakılabilir.

Burun kılcal damar kanaması neden olur?

Burun yapısında yer alan kan damarlarının zengin olması sebebiyle bu bölgeye gelen darbeler veya burun karıştırma, sümkürme ya da aksırma esnasında oluşabilecek zedelenmeler sebebiyle kanamalar oluşabiliyor. Ayrıca kullanılan bazı kan inceltici ilaçlar da durdurulması zor olan burun kanamalarına yol açabilir.

Burun damar çatlağına ne iyi gelir?

  • Buz kompresi. Burun kanamasını durdurmak için sık sık uygulanan yöntemlerin başında buz kompresi geliyor. …
  • Merhemler. Kanama darbe sonucu gerçekleşmişse ağrı kesici özellikli merhemler ve kremler kullanılabilir.
  • Koterizasyon. …
  • Burun içi serum.

Jan 12, 2021

Burun çatlağı nasıl Anlaşilir?

Eğer bu belirtileri taşıyorsanız mutlaka doktora başvurunuz:

  1. Burun şişmesi.
  2. Burun ağrısı
  3. Burunda ağrı
  4. Durmayan kanama.
  5. Deliklerin yırtılması
  6. Burunda darbeden vb. durumdan dolayı eğrilme.
  7. Nefes alırken güçlük çekilmesi.
  8. Burunda hassasiyet meydana gelmesi.

Burun çatlağı nasıl geçer?

Burun kırılması durumunda ilk yapılması gereken şey mümkünse hemen bölgeye buzla soğuk kompres uygulamak ve olabildiğince çabuk bir şekilde Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmaktır. Kırık olan burnu kendiniz düzeltmeyi denemeyin. Çünkü ciddi sonuçlar doğurabilir.