Boyun fıtığı ameliyat sonrası komplikasyonlar

Tüm cerrahi müdahaleler gibi bu müdahalenin de çeşitli komplikasyon riskleri bulunmaktadır. Ameliyat sonrası kanama, omurilik hasarı, sinir hasarı ya da enfeksiyon bu riskler arasında yer alır. Önden, yani boyun bölgesinden yapılan ameliyatlarda ses kısıklığı, yutma güçlüğü gibi durumlar da görülebilir.Sep 24, 2020

Boyun fıtığı ameliyatından sonra ne gibi ağrılar olur?

İlk günler boynunuzda kesi yerinde bazen ağrı, yanma hissi ve batma gibi yakınmalar olabilir. Bu nedenle endişelenmeyiniz. Ameliyat sonrası kesi yeri ağrısı için size tarafımdan taburcu sırasında gerekli ilaçlar reçete edilecektir. Ameliyat sonrası kol ağrınız hemen geçer.

Boyun fıtığı ameliyatı olan kaç günde iyileşir?

Mikrocerrahi yöntemiyle yapılan boyun fıtığı ameliyatının ardından hastalar ortalama 4 saat sonra boyunluk desteği ile ayağa kalkabilir, gezebilir, yemek yiyip içmeye başlayabilirler. Aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilip normal günlük hayatlarına dönebilirler. Yaklaşık 1 hafta içerisinde işbaşı yapabilirler.

Boyun fıtığı ameliyatı sonrası ağrılar normal mi?

Ameliyattan sonra boyun bölgesinde ve yutkunmakla oluşan boğaz ağrısı olması normaldir.

Fıtık ameliyatı sonrası ağrılar ne zaman geçer?

Bu ağrı, deri kesinin, yama sabitleme noktalarındaki gerginliğin ve doku diseksiyonu ile yama yerleştirilmesine bağlı inflamasyonun bir kombinasyonudur. İyileşme ve skar oluşumu 6 haftada  oranında tamamlanır ve hastaların çoğunda ağrının belirtileri 6. ayın sonunda ortadan kaybolur.

Ameliyat sonrası ağrı ne kadar sürer?

Ameliyatın oluşturduğu doku hasarına bir yanıt olarak gelişen, Genellikle 72 – 96 saat arası süren, Hem hastane içinde hem de taburcu edildikten sonra kontrolü gereken akut ağrıdır. Nadiren kronik ağrıya dönüşür.

Boyun fıtığı ne gibi rahatsızlıklar verir?

Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.

Boyun fıtığı ameliyatı kesin çözüm mü?

Boyun fıtığında cerrahi tedavinin amacı, omurilik ve sinir dokusuna olan baskıyı ortadan kaldırmak. Bir başka deyişle fıtığı yok etmek. Bunun sonucunda da hasta ağrı, kolda uyuşma ve güç kaybı gibi yakınmalarından kurtuluyor. Günümüzde uygulanan cerrahi operasyonlar boyun fıtığında kesin çözüm sağlayabiliyor.