Atatürk ün kara tahta önündeki fotoğrafı

Atatürk’ün kara tahta önündeki resmi nerede çekildi?

'HARF DEVRİMİNİN İLK ADIMI SİNOP'TA ATILDI' Atatürk'ün hafızalara kazınan kara tahta önünde çekilen fotoğrafının da Sinop'ta çekildiğini söyleyen Ayhan, "Kutlamaların yanı sıra, bu ziyaretin ötesinde harf devriminin de başlangıcı olan Atatürk'ün Sinop ziyaretini çok coşkulu bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz.

Mustafa Kemal Latin harflerini nerede tanıttı?

Alfabe tamamlandıktan sonra 9 Ağustos 1928'de Atatürk, harfleri Cumhuriyet Halk Partisinin Gülhane'deki galasına katılanlara tanıttı. 11 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı hizmetlileri ve milletvekillerine, 15 Ağustos'ta da üniversite öğretim üyeleri ve edebiyatçılara yeni alfabe tanıtıldı.

Harf devrimi fotoğrafı nerede çekildi?

Atatürk'ün Harf Devrimi ile özdeşleşen fotoğrafı 1928'de Gaziantep'te çekilmiş Gaziantep Şehir Müzesinden | Hayata Dair Notlarım.

Atatürk’ün ilk alfabeyi nerede tanıttı?

YENİ ALFABE GÜLHANE'DE TANITILDI Bizzat Mustafa Kemal Atatürk yeni alfabeyi 1928'in Ağustos ve Eylül aylarında birçok ilde halka tanıttı. 8 – 25 Ekim 1928 tarihlerinde tüm resmi görevliler yeni Türk Alfabesi sınavına tabi tutuldu ve 1 Kasım 1928 tarihinde yeni Türk Alfabesi kabul edilerek Harf Devrimi gerçekleşti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk (1881 – 10 Kasım 1938), Türk asker, devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunda görev yapan Atatürk; Çanakkale Cephesi'nde miralaylığa, Sina ve Filistin Cephesi'nde ise Yıldırım Orduları komutanlığına atandı.

Harf devriminden önce hangi alfabeyi kullanıyorduk?

Harf Devrimi'ni başlatan yasanın kabulü ile Osmanlı Alfabesi adı verilen ve Arap harfleri kullanılarak oluşturulan alfabenin kullanımı sona erdi ve yerine Latin Alfabesi temel alınan Türk Alfabesi kullanılmaya başlandı.

Cumhuriyet kurulmadan önce hangi dil kullanılıyordu?

'Osmanlıca' dediğimiz zaman adeta bazılarında farklı ve yabancı bir dil, Arapça, Farsça öğreniliyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. Halbuki bu böyle değil. Osmanlıca bundan 86 yıl önce Harf inkılabı yapılmadan önce okunan, yazılan Türkçe'ye verilen addır.