6 aylık bebeğin ek gıdaya başlaması

Çoğu bebek doğumdan yaklaşık 6 ay sonra ek gıdalara geçiş için hazır hale gelir. Bu süreden önce genellikle yiyecekleri dilleriyle iterek ağızlarından çıkarırlar ve bu davranış henüz ek gıda için hazır olmadıklarının göstergesidir.22-Jun-2020

6 aylık bebeğe ek gıda ilk ne verilir?

Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.

6 aylık bebek kaç kaşık ek gıda yer?

Mide kapasitesi 180 ml'dir. 6 aylık bir bebeğe ek gıda verilirken küçük miktarlarda başlanmalıdır. Örneğin, 1 çay kaşığı kadar tek bir gıda ile başlamalı ve aynı gıda 3 gün boyunca bu miktarlarda biraz daha attırılarak verilmelidir ve 3 gün kuralı uygulanmalıdır. 6 aylık bir bebek 2.5-3 saatte bir beslenmelidir.

6 aylık bebek ne kadar ek gıda almalı?

6 aylık bebeğinin mide kapasitesi artık yaklaşık 180-210 ml'dir. 6 aylık bebeğin anne sütü ile besleniyorsa 3 öğün anne sütü ve 3 öğün ek gıda almasını, anne sütü ile beslenemiyorsa 2-3 öğün formül mama ve 3 öğün ek gıda yani toplamda 5-6 öğün almasını öneririz.

Yeni ek gıdaya geçişte ilk ne verilmeli?

Patates, havuç, bal kabağı, yeşil kabak ilk ek gıdaya geçişte uygun besinlerdir. Bunlar suda haşlanıp çatal veya bir ezici yardımıyla ezilip bebeğe verilebilir. Yumurta da önemli besin kaynağı olduğu için bir yaşına kadar sadece yumurta sarısı verilebilir.

6 aylık bebek kahvaltıda ne yer?

6 aylık bebek kahvaltısı 1. Tam pişmiş yarım yumurta sarısı, yarım muz biraz kıvam alması için anne sütü, bir tatlı kaşığı lor peyniri, bir çay kaşığı tereyağ, bir çay kaşığı ceviz ezmesi. Tüm bu malzemeleri karıştırarak püre haline getirip bebeğinize ona uygun bir kaşıkla yedirebilirsiniz.

Ek gıda ilk gün ne kadar verilmeli?

Yani günlük besin tüketiminin yarısı anne sütü ile gerçekleştirilir. Bu dönemde ek gıda öğünü 2'den 3'e çıkarılabilir. Fakat yine her bir öğünde vereceğiniz ek gıda miktarı, 1 minik ek gıda kavanozu yani 1 çay bardağı ölçüsünü geçmemelidir. Çünkü bu dönemde de ek gıda, anne sütünün yerine geçmemeli.

Ek gıda miktarı ne kadar olmalı?

Bir günde vereceğiz ek gıda miktarı, 2 minik kavanoz (2 çay bardağı) ölçüsünü geçmemeli. Ek gıdalara tadımlık olarak başlanmalı ve bebeğin uyumu ve tepkisine göre miktar yavaş yavaş arttırılıp; 8. Ayın sonuna kadar en fazla 2 minik kavanoz (2 çay bardağı) verilmelidir.