1319 sayılı emlak vergisi kanunu emekli muafiyeti

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nda hem bina vergisi ve hem de arazi vergisi için, bu vergilerden muaf olanlar sayılmış. … Bunun dışında emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor.25-May-2016

Emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir?

Aylığı dışında geliri olmayan emekliler, geliri olmayanlar, şehit yakınları, engelli vatandaşlar, gaziler, vefat eden emekli, gazi, engelli yakınları brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisinden muaf bulunuyor.

1319 8 madde nedir?

Madde 8 – (Değişik : 22/7/1998 – 4369/65 md.) (Değişik: 8/1/2002-4736/4 md.) Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır.

1319 sayılı emlak vergisi Kanunu Nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabidir. Emlak Vergisini; taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmazı malik gibi tasarruf edenler ödemekle yükümlüdürler.

Emekliler emlak vergisinden muaf olmak için ne yapmalı?

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan; Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar; Emekliler; Hiçbir geliri olmayanlar; Ev hanımları; Şehit yakınları; Dul ve yetimler ile Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Emlak vergisi muafiyeti için bağlı olunan belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor.

Emlak vergisinden muaf olmak için nereye başvurulur?

Emlak vergisinden muaf olunması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Buna göre, vergi ödemelerinde muafiyet için belediyeye dilekçe veriliyor.

Hangi durumda emlak vergisi ödenmez?

Emlak vergisi hangi hallerde ödenmez? Emlak vergisi mükellefleri: Birden fazla dairesi olanlar; Birden fazla daire hissesine sahip olanlar; 200 metrekareden küçük kışlığının yanında bir de yazlık evi olanlar; Emekli aylığı dışında geliri olanlar; çalışanlar; Kira geliri ve faiz…

1986 yılından itibaren emlak vergisi hangi kurum tarafından toplanmaya başlamıştır?

Fakat en önemli değişiklikler 1985 yılında çıkarılan 3239 sayılı kanunla merkezi idare tarafından toplanması yetkisini 1986 yılından itibaren belediyelere devretmesi ve 2002 tarih 4751 sayılı kanunla yapılan değişiklikle beyan esasının kaldırılması olarak görülmüştür (Arslan, 2012: 305).