Çifte vatandaşlık veren ülkeler hangileridir

Aslında, herkes için çifte vatandaşlık ve değerli bir ikinci pasaport almak mümkündür. İşte size bu fırsatı sunacak en kolay vatandaşlık veren ülkelerden bazıları: Portekiz, Malta, Kıbrıs, Dominika, St.Kitts, Antigua & Barbuda…

Çifte vatandaşım Türkiyede ne kadar kalabilirim?

Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kart sahibi kişilerin (emekliler dahil) taşıtları Türkiye'de 730 güne kadar kalabilir.

Türkiye’de çifte vatandaşlık var mı?

Türkiye, birden fazla vatandaşlığa izin veren ülkeler arasında yer alıyor. Çifte vatandaş olmak için istenen belgelerin sağlaması şartıyla Türkiye çifte vatandaşlığa sıcak bakan ülkeler arasında yer alıyor.

Çift vatandaşlar pasaport olarak hangisini kullanmalıdır?

Çifte vatandaşlar talepleri halinde Türk pasaportu alabilmektedirler.

En kolay hangi Avrupa vatandaşlığı?

Portekiz Vatandaşlığı aldıktan sonra AB'nin her ülkesinde yaşama fırsatı da elde edilir. Portekiz, Avrupa'da oturma izni en kolay alınan ülkeler arasında olup, Golden Vize başvuru sürecinin en kolay ve hızlıca ilerlediği ülkedir.

Almanyada yasiyorum türkiyede ne kadar kalabilirim?

Yurtdışında kalabileceğiniz süre ülkelere göre değişiyor. Örneğin Almanya'da yaşayan bir Türk vatandaşı en fazla altı ay, Avusturya'daki ise 12 ay yurtdışında kalabiliyor. Özel bir durum söz konusu ise yurtdışında daha uzun bir süre kalmak da mümkün.

Alman vatandaşı olarak türkiyede ne kadar kalabilirim?

Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her 6 ayda günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. Söz konusu kural ALMANYA vatandaşları için de geçerlidir.

Türkiye’de çifte vatandaşlık kalktı mı?

1996 yılında Alman vatandaşlığını alan çifte, “O tarihteki alışveriş faturalarını, benzin faturalarını vs getirin, size inanalım” denildi. Çift, İstanbul Başkonsolosluğu'na başvurdu. Kendilerine verilen cevap, “01.01.2000'de yürürlüğe giren yasa ile vatandaşlığınız otomatikman kaybedilmiştir” denildi.